Tokat Kebabının hangi yöreye ait olduğu

Tokat Kebabının hangi yöreye ait olduğu tartışmaları -Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Akyüz: -Sivasta herhangi bir tarihi konakta, bizde olduğu gibi 150 yıllık bir Tokat Kebabı ocağı çıkarsa Tokat Kebabını Sivas Kebabı diye biz


TOKAT (A.A) - Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Sivasta herhangi bir tarihi konakta, bizde olduğu gibi 150 yıllık bir Tokat Kebabı ocağı çıkarsa Tokat Kebabını Sivas Kebabı diye biz lanse edelim ama öyle bir şey çıkmasının ihtimali yoktur dedi.
     Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Tokat Kebabının kentin yemek kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Tokatta 50 yıldır babalarından öğrenerek, bu kebabı yapan ustalar olduğunu belirten Akyüz, Bunun yanında Tokatın tarihi yapılarına baktığımızda yaklaşık 150 yıllık konaklarında, bağ evlerinde Tokat Kebabı ocağının mevcut olduğunu görmekteyiz. Tokat Kebabı bir Adana kebap gibi şiş kebap gibi herhangi bir ocakta yapılmaz. Tokat Kebabının özel bir ocağı vardır. Sivasta herhangi bir tarihi konakta, bizde olduğu gibi 150 yıllık bir Tokat Kebabı ocağı çıkarsa Tokat Kebabını Sivas Kebabı diye biz lanse edelim ama öyle bir şey çıkmasının ihtimali yoktur ifadelerini kullandı.
     Tokat Kebabının sebzesinin de özel olduğunu vurgulayan Akyüz şöyle konuştu:
     Tokat Kebabının sebzesi özel olmak mecburiyetindedir. Tokat Kebabına sebzesi apayrı bir lezzet verir. Mesela Tokat biberinin tadını bilenler, bin kilometre öteden bize biber yollayın diye rica ederler. Hakikaten lezzeti tartışılmazdır. Tokat Kebabına katılan Tokat biberinin yanında Başçiftlikin patatesini, Kazovanın patlıcanını, ünlü Tokat domatesini koyduğumuzda Tokat Kebabı asıl lezzetini bulur. Sebzenin yetiştiği yerde Tokat Kebabı olur, Sivas ilimiz çok nadide bir ilimiz ama iklim yönünden bu tür şeylerin yetişme şansı yoktur. Tokat Kebabı bizim kebabımızdır.
     Abdurrahman Akyüz, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Aratın Tokat Kebabına patent alma çalışmaları ile çok ciddi bir şekilde ilgilendiğini, en yakın zamanda patentin alınacağını ümit ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokat Kebabının hangi yöreye ait olduğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER