1 Aralık Dünya AIDS günü

1 Aralık Dünya AIDS günü -Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü: -Bulaşmanın sadece belirli yollarla olması nedeniyle, koruyucu önlemler alınması ve halkın eğitimi ile AIDSin yayılımını durdurmak ileride mümkün olabilecektir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü, bulaşmanın sadece belirli yollarla olması nedeniyle, koruyucu önlemler alınması ve halkın eğitimi ile AIDSin yayılımını durdurmanın mümkün olabileceğini bildirdi.
     Müdürlükten 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, gösterilen tüm çabalara rağmen AIDSin yayılımının sürdüğü ifade edildi.
     Bütün ülkelerde görülen ve yayılmaya devam eden hastalığın henüz tedavisinin ya da aşısının bulunmadığına işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Bu nedenle AIDS ile mücadelede bireylerde ve toplumda korunmaya ilişkin olumlu davranışların geliştirilmesi için yoğun çaba sarf edilmektedir. Ancak kişi ve toplumda istenilen davranış değişikliğinin gelişmesi uzun yıllar alabilmektedir. AIDS ile mücadelenin temelini koruyucu önlemler oluşturmaktadır. Dünyada ve ülkemizde halen en yaygın bulaşma yolu cinsel ilişki olan AIDSe karşı toplumun korunması ve enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bulaşmanın sadece belirli yollarla olması nedeniyle koruyucu önlemler alınması ve halkın eğitimi ile AIDSin yayılımını durdurmak ileride mümkün olabilecektir.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 1 Aralık Dünya AIDS günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER