1 Aralık Dünya AIDS Günü

1 Aralık Dünya AIDS Günü -Rize Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Demirbaş: AIDSe karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Yasin Demirbaş, AIDSe karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Demirbaş, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, HIV virüsünün girdiği vücutta, bağışıklık sistemini etkileyip yok ettiğini belirtti.
     AIDSin buluşma şekilleri hakkında bilgi veren Demirbaş, şunları kaydetti:
     HIV virüsü korunmasız yapılan her türlü cinsel temasla bulaşabilmektedir. Kanda virüsün yoğun miktarda bulunması nedeniyle virüsü taşıyan kişilerden alınmış kan ve kan ürünleri ile hastalık bulaşabilmektedir. Gösterilen tüm çabalara rağmen AIDSin yayılımı sürmektedir. AIDSe karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Buluşmanın sadece belirli yollarla olması nedeniyle koruyucu önlemler alınması ve halkın eğitimi ile AIDSin yayılımını durdurmak ileride mümkün olabilecektir. HIVin yayılımını önlemek ve salgından etkilenenlere destek olmak için hastalığın önemi bilinerek uygun koşullarda davranım sergilenmelidir.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 1 Aralık Dünya AIDS Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER