1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Canbaz: Tüm zamanlarımızın en kıymetli varlıkları olan büyüklerimiz, aynı zamanda milletimizin onur kaynaklarıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Basri Canbaz, tüm zamanların en kıymetli varlıkları olan büyüklerin, aynı zamanda milletin onur kaynakları olduğunu bildirdi.
     Canbaz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 21inci yüzyılın, yaşlılığın yüzyılı olacağını belirtti.
     Türkiyede yaşlı nüfusunun arttığına dikkati çeken Canbaz, şunları kaydetti:
     Tüm zamanlarımızın en kıymetli varlıkları olan büyüklerimiz, aynı zamanda milletimizin onur kaynaklarıdır. Önümüzdeki yıllarda artış gösterecek yaşlı nüfusa yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapmak, sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Büyüklerinin kıymetini bilen ve onlara sahip çıkan toplumlar, medeniyet sahibi olan toplumlardır. Büyük medeniyetimizin temellerini büyüklerimiz attı. Biz de bu kültür mirasını aynı ahlak ile yürütmeye ve yüceltmeye kararlıyız. Onlara sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek ve onları memnun etmek, tüm toplum bireyleri için bir vatandaşlık görevidir.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER