1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Nevşehir Milletvekili Gizligider: Gelecek güzel günler için herkesin üstüne düşen görev ve sorumluluğunun bilincinde hareket edeceğine yürekten inanıyorum


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, gelecek güzel günler için herkesin üstüne düşen görev ve sorumluluğunun bilincinde hareket edeceğine yürekten inandığını söyledi.
     Gizligider, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, insanlığın barışa özleminin çekilen tüm acılara rağmen sona ermediğini, dünyanın farklı yerlerinde her gün meydana gelen savaşlar nedeniyle masum insanların öldüğünü kaydetti.
     Savaş tehdidi içinde insanların tedirgin bekleyişlerinin devam ettiğini ifade eden Gizligider, mesajına şöyle devam etti:
     Barışı ve insan haklarını hiçe sayan devlet ve oluşumlar savaş ortamı yaratmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte barışa her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. İnsanlığın geleceğini tehdit eden en büyük düşman olan savaş ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için barış ortamının sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir. Barışa ulaşmak için savaşılacak en büyük düşman cehalettir. İnsanlık, yeterli bilince ulaştığında tüm dünyanın barış içerisinde yaşaması hayal olmaktan çıkacaktır. Çünkü dünyada barış, her bireyin bunu isteme kararlılığıyla sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER