1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Konya KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bektaş: Özlememiz; kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun, üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratikleşmeye


KONYA (A.A) - Konya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cebrail Bektaş, özlemlerinin; demokratikleşmeye yönelik çözümlerin benimsendiği, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye olduğunu söyledi.
     Bektaş, Eğitim-Sen Konya İl binası önünde Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen açıklamada, 1 Eylülün Türkiyede tüm savaş karşıtı ve kardeşlik seslerinin birleşme zamanı olduğunu ifade etti.
     Dünyada ve Türkiyede barışın mümkün olduğunu belirten Bektaş, kimsenin ölmediği, bomba ve silahlardan temizlenmiş bir dünya istediklerini bildirdi.
     Türkiyedeki Kürt vatandaşların temel taleplerinin karşılandığı toplumsal bir barışı kurmak yerine, çatışma ve şiddet yaklaşımının benimsendiği bir anlayışın hakim kılındığını anlatan Bektaş, şunları kaydetti:
     Özlememiz, kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun, üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratikleşmeye yönelik çözümlerin benimsendiği, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiyedir. Şimdi daha güçlü bir barış çağrısını seslendirme zamanıdır. Ülkede, bölgede ve dünyada barış için, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele zamanıdır.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER