1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Trabzonda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
     KESK, CHP, ÖDP, Halkevi, TKP ve Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi (TEÖM) üyelerinin bulunduğu bir grup, Kahramanmaraş Caddesinde bulunan PTT binası önünde toplanarak, Atatürk Alanındaki Meydan Parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
     Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, şiddetin ve çatışmanın olduğu bir dönemde barışı savunmanın bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.
     İkinci, herkesi barışa sahip çıkmaya davet ederek, şunları kaydetti:
     Ülkemizin Kürt sorunu özelinde sürüklediği çözümsüzlük ve şiddet sarmalı, sorumlu olmadıkları bir kirli savaşta sivil asker ayrımı göstermeksizin çocuklarımızın, gençlerimizin, insanlarımızın yaşamlarını yitirmesine neden oluyor. Toplumun bir arada yaşam iradesine darbe üstüne darbe indiriliyor. Kaynağı her ne olursa olsun halkı hedef alan saldırıları, yükseltilen çatışma ve şiddet ortamını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Biz eşit, özgür, kardeşçe, barış içinde bir arada yaşamanın tek yol olduğunu düşünüyor ve savunuyoruz.
     Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER