1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Kolej Meydanında İçeride Dışarıda Savaşa Hayır mitingi düzenlendi


ANKARA (A.A) - 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle Kolej Meydanında, İçeride Dışarıda Savaşa Hayır mitingi düzenlendi.
     Toros Sokakta toplanan, arasında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) gibi meslek örgütlerinin yanı sıra çok sayıda parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin bulunduğu grup, Kolej Meydanına Savaşa hayır barış hemen şimdi Silahlar sussun barış hemen şimdi sloganlarıyla yürüdü.
     Burada barış, demokrasi ve özgürlük uğruna hayatının kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
     Grup adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay, insanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşlarından biri olan 2. Dünya Savaşının başladığı günü unutmamak, barış çığlığının en yüksek şekilde haykırmak için alanlarda olduklarını belirtti.
     Atalay, ABD emperyalizminin başını çektiği dünyanın egemenleri, enerji kaynaklarına ve yollarına hakim olma hırslarını ve saldırganlıklarını, özgürlük ve demokrasi sözcüklerinin arkasına gizleyerek Ortadoğuyu kan gölüne çevirmeye devam etmektedirler. Emperyalizmin hegemonya savaşının bir parçası olarak gelişen bu saldırılar Irak, Libya ve Afganistandan sonra bugün Suriye üzerinden devam etmekte ve etnik dini farklılıklar körüklenerek halklar birbirine düşman edilmekte dedi.
     Atalay, bölgede ve dünyada barış, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için her zamankinden daha fazla mücadeleye ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Miting sonrasında Bandista grubu konser verdi.
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER