1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü

1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü -Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Çilek: -Türkiyeyi dünyanın en güçlü ekonomileri listesine taşıyan girişimci ruh, enerjik yaklaşım, ticari ve genel yönetim kabiliyetleri aradığımız formüldür


BURSA (A.A) - Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer çilek, Türkiyeyi dünyanın en güçlü ekonomileri listesine taşıyan girişimci ruh, enerjik yaklaşım, ticari ve genel yönetim kabiliyetleri aradığımız formüldür dedi.
     Çilek, konsolusluk binasında düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersekin ormanları, madenleri, bereketli toprakları ve temiz sularıyla zengin bir ülke olduğunu, ülkede madencilik, tarım, turizm, sanayi ve ticaret başta olmak üzere onlarca sektörde yüzlerce karlı projenin yatırımcısını beklediğini söyledi.
     Bosna Hersekin önemli bir stratejik ortak olarak destekçilerini beklediğini belirten Çilek, şöyle devam etti.
     Bosna Hersek, istihdama katı sağlayan yabancı yatırımcılara birçok teşvik ve vergi kolaylığı sunuyor. Her sektör için bulunabilen kaliteli iş gücü, çeşitli kredi ve fon imkanları da gelecek yatırımcılar için önemli avantajlar sağlıyor. Türkiye ise yatırım açısından en son sıralarda yer alıyor. Türkiyeyi dünyanın en güçlü ekonomileri listesine taşıyan girişimci ruh, enerjik yaklaşım, ticari ve genel yönetim kabiliyetleri aradığımız formüldür.
     Çilek, Türkiyede 2 milyondan fazla Bosna Herseklinin yaşadığını dile getirerek, bunun büyük bir kısmının Bursada yaşadığını ve bu nedenle Bursanın kendileri için önemli bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER