1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Hak-İş Genel Başkanı Arslan: (1) -"Dileriz ki bütün 1 Mayıs kutlamaları da buradaki gibi görkemli, şenlik havasında, olaysız, kavgasız ve gerilimsiz geçsin"


KARABÜK (A.A) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Dileriz ki bütün 1 Mayıs kutlamaları da buradaki gibi görkemli, şenlik havasında, olaysız, kavgasız ve gerilimsiz geçsin" dedi.
     Arslan, Albay Karaoğlanloğlu Caddesinde düzenlenen "Karabükteyiz, Taksimdeyiz, Tüm Türkiyedeyiz" mitinginde yaptığı konuşmada, işçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutlayarak, Karabükte ve tüm Türkiyede alanlarda olduklarını söyledi.
     Karabükün Türkiyede sanayi devrimine öncülük ettiğini belirten Arslan, cumhuriyet tarihinin ilk entegre demir çelik fabrikasının bu kentte kurulduğunu anımsattı.
     "Dileriz ki bütün 1 Mayıs kutlamaları buradaki gibi görkemli, şenlik havasında, olaysız, kavgasız ve gerilimsiz geçsin" diyen Arslan, şöyle konuştu:
     "Bugün, onur ve erdemini her şeyin üstünde tutan emekçilerin günü. İşsizler, haksızlığa uğramışlar, kimsesizler, yoksullar, yetimler, engelliler, emeklililer, bugün sizin gününüz. Bugün gençlerin, emekçi kadınların günü. Alın terimizi ekmeğimize kattık. Onun için terliyoruz. Yeni Türkiyeyi ter ve emeğimiz inşa edecektir. Bugün 1 Mayısın kalbi Karabükte atıyor. Bugün emeğin sesi Karabükten tüm Türkiyeye yayılıyor. Bugün de sesimizi Karabükten yükseltiyoruz.
     Taşeronlaşmaya hayır, mevsimlik işçilere kadro, kamuya kadrolu işçi alınsın diyoruz."
     Barış, özgürlükler, haklar, daha güçlü sendikacılık, daha çok demokrasi, sosyal adalet, iş ve aş, sömürüsüz, baskısız, onurlu bir yaşam için alanlardan haykırdıklarını kaydeden Arslan, "Sesimizi duyun, bizi anlayın. Bizim derdimiz var. Taşeron köleliği reddettiğimiz için sesimizi yükseltiyoruz. Örgütsüzlüğü, güvencesizliği, kuralsızlığı tetikleyen taşeron çalışmalar son bulmalıdır. Milyonlarca taşeron işçinin mağduriyeti giderilmelidir" ifadesini kullandı.
     Arslan, Türkiyenin iş kazalarında dünya üçüncüsü ve Avrupa birincisi olduğunu dile getirerek, her gün ortalama 172 iş kazasında 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 5 işçinin de iş göremez hale geldiğini savundu.
     Sendikaların "öcü, rakip ve düşman" olmadığını belirten Arslan, işverenlerin ön yargılarını terk etmesi gerektiğini vurguladı.
    
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Sinan Özmüş - Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER