1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Giresunda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" Osman Ağa Meydanında sendikalar, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımı kutlandı.
     Debboy mevkinde toplanan kalabalık grup, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek kutlamaların gerçekleştirileceği Osman Ağa Meydanına kadar yürüdü. Polis tarafından Osman Ağa Meydanında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kutlamalara katılanlar sıkı aralamalardan geçirilerek meydana alındı.
     Türk İş Giresun İl Temsilcisi Hüseyin Özden, yaptığı konuşmada, bugün dünyadaki tüm emekçilerin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükselttiklerini söyledi.
     Özden,"Biz 1 Mayıs 2013de alanlarda, dünyaya ve ülkemize eşitliği, barışı, kardeşliği, özgürlüğü çağırıyoruz. Emeğin çıkarlarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyor, demokrasiyi herkes için istiyoruz. Çünkü bunu hakkediyoruz. Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi, sivil demokratik bir Anayasa ve yasalar istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları istiyoruz" dedi.
     Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert ise yaptığı konuşmada,"Bu 1 Mayısta da istek ve taleplerimizi dile getirmek, çözüm bulunmasını sağlamak için alanlarda toplandık. Bizler taleplerimizi dile getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.
     1 Mayıs kutlamaları olaysız olarak sona erdi.
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER