1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı

1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı -SDÜ YBEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel: -Topluma yüzde 100 kar sağladığı kabul edilen ve insan kaynağının ilk şeklini aldığı ailenin devletçe, milletçe eğitim temelinde desteklenmesi gerekmekt


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, Topluma yüzde 100 kar sağladığı kabul edilen ve insan kaynağının ilk şeklini aldığı ailenin devletçe, milletçe eğitim temelinde desteklenmesi gerekmektedir dedi.
     SDÜ YBEM Müdürü Adıgüzel, Barida Otelde düzenlenen 1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayında yaptığı konuşmada, sağlıklı ve huzurlu toplumların sağlam temeller üzerine kurulu ailelerle sağlanacağını söyledi.
     İnsanın ilk eğitimi ailesinden aldığını dile getiren Adıgüzel, ailedeki eğitimin hiçbir zaman plansız ve projesiz bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Aile eğitimine gösterilecek ihmalin sadece bireyi değil, tüm milleti etkileyeceğine dikkat çeken Adıgüzel, Diğer batılı ülkelere göre daha iyi görünen aile müessesemizin bütünlüğünün korunması ve desteklenmesi çoğu kez anne ve babanın üzerine bırakılmaktadır. Her riskli işletmenin sürdürülebilirliği ve korunması için profesyonel olarak davranılmakta, uzmanlarla ve danışmanlarla desteklenmektedir. Topluma yüzde 100 kar sağladığı kabul edilen ve insan kaynağının ilk şeklin aldığı ailenin devletçe, milletçe eğitim temelinde desteklenmesi gerekmektedir. dedi.
     Bu zamana kadar tedavi hekimliğine yönelik önlemler alınmış, sorunlar gün yüzüne çıktıktan sonra tedbirler düşünülmüştür diyen Adıgüzel, Yani problemler ortaya çıkıyor, biz bu şekilde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bakanlığımız eylül ayından itibaren koruyucu hekim anlayışı, yani problemler ortaya çıkmadan harekete geçmek ve ailelerin sorunlarını çözmek yerine sorunu ortaya çıkarmama kabiliyetini kazandırma amaçlı aile danışmanlığı anlayışını geliştirmek istemiştir diye konuştu.
     Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu kapsamda 2008den bu yana gündemde olan, ancak bu yılın eylül ayında başlanan aile danışmanlığı eğitimini vermeye başladığını belirten Adıgüzel, şöyle konuştu:
     Bakanlık, bu eğitimi alanlara özel aile danışmanlığı merkezi açma veya bu merkezde görev alma imkanı sağlamıştır. Bu eğitim 300 saat teorik, 120 saat uygulama, 30 saat vizyonel eğitim olmak üzere toplam 450 saatten oluşmaktadır. Bu tıp, hemşirelik, sosyoloji, psikoloji gibi bölümlerden mezun olanlara tanınmış bir imkandır. SDÜ YBEM olarak sadece eğitim vererek yolumuza devam edebilirdik, ama gerek akademisyenlerimizin, gerek uzmanlarımızın gerekse merkez çalışanlarımızın desteği, bakanlığımızın teşviki ile bir çalıştay düzenlemeyi uygun gördük.
     Çalıştayın amaçlarını tüm üniversiteler adına müfredat ve içerik hazırlamak, aile danışmanlığı eğitimin stratejik analizini gerçekleştirmek, aile danışmanlığı ile ilgili sonuç bildirgesini hukukçularla birlikte hazırlayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, ardından YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığına sunmak şeklinde sıralayan Adıgüzel, Aile danışmanlarımızın tam donanımlı olması, ailedeki yaralarına merhem olması açısından ayrı önem taşımaktadır. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum dedi.
    
     -Vali Oğuz-
    
     Vali Oğuz da aile kurumu kurulmadan önce çiftlerin ortaya çıkabilecek sorunları konuşması gerektiğini, bu şekilde problemlerin çözülmesini gerektiğini söyledi.
     Bu tür sorunların yaşanmaması için insanların önce birbirini sevmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, İnsan gerçekten birbirini severse sorun olmaz. Bu anlamda aile danışmanlığını önemsiyoruz. Isparta Valiliği olarak her türlü desteği vermeye hazırız dedi.
     Konuşmaların ardından Adıgüzel, Vali Oğuza günün anısına plaket verdi.
     1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayına SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yetkililer de katıldı.
     Yarın da devam edecek çalıştayda akademisyenler, aile uzmanları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri konferanslar verecek, yuvarlak masa toplantıları yapacak.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER