1. Ulusal Pisidia Araştırmaları Sempozyumu

1. Ulusal Pisidia Araştırmaları Sempozyumu -Sempozyum kapsamında antik çağda adı Pisidia olarak geçen Isparta ve Burdurda 40 yıldır 40a yakın bilim insanının yaptığı arkeolojik çalışmalar değerlendirildi


ISPARTA (A.A) - 1. Ulusal Pisidia Araştırmaları Sempozyumu kapsamında antik çağda adı Pisidia olarak geçen Isparta ve Burdurda bilim insanlarının yaptığı arkeolojik çalışmalar ele alındı.
     Süleyman Demirel Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Pisidia Araştırmaları Sempozyumu, Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda başlaadı.
     Sempozyum hakkında AA muhabirine açıklama yapan SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı, sempozyuma 40 yıldır bu bölgede kazı yapmış bilim insanlarının katıldığını söyledi.
     Sempozyumun Ispartada bu alanda yapılan ilk sempozyum olması nedeniyle önemli olduğuna dikkati çeken Özhanlı, şöyle konuştu:
     Pisidiada diğer antik bölgelere göre daha az araştırma yapıldı ancak yapılan araştırmalar bu bölgenin erken dönemden geç döneme kadar kesintisiz bir yerleşimin olduğu göstermektedir. Klasik ve Helenistik dönemleri kentlerinin bulunduğu Pisidia bölgesi, Isparta ve Burdur illerinin sanatına, kültürüne ve turizmine katkı sağlayacak büyük bir potansiyele sahiptir. Bu tür sempozyumlarla da bu bölgeler ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmış olacak.
     Sempozyumun amacının bölgenin bu değerlerini ulusal düzeyde tanımak olarak açıklayan Özhanlı, Bu bölge ile yapılan tüm araştırmalar bugün bu sempozyumda kamuoyuna açıklanıyor. Sempozyumun gelecekte yapılacak çalışmalara da bir altyapı olacağına inanıyorum. Sempozyum bölgede 40 yıldır yapılan çalışmaları ilk kez bir araya getirdi dedi.
     Özhanlı, yarın da devam edecek sempozyumun 2013de yapılacak Uluslararası Pisidia Sempozyumuna hazırlık olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 1. Ulusal Pisidia Araştırmaları Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER