1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu

1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: -Sadece sömürü anlayışıyla insanların topraklarını, imkanlarını sömürüp onlara herhangi bir imkan vermeyen analayışlar maalesef her yere ölüm, kıtlık, çare


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sadece sömürü anlayışıyla inanların topraklarını, imkanlarını sömürüp onlara herhangi bir imkan vermeyen analayışlar maalesef her yere ölüm, kıtlık, çaresizlik, hastalık getirmiştir dedi.
     Bozdağ, Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulunda düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumunda yaptığı konuşmada, sempozyumun ilkinin Boğazlıyanda gerçekleştirmesinin anlamlı olduğunu söyledi.
     Şeker pancarı ve fabrikalarının önemli bir istihdam kaynağı olduğunu ifade eden Bozdağ, Yozgata baktığımız zaman şeker pancarı üretiminin ana merkezlerinden birini oluşturuyor. Şeker fabrikaları bakımında da Yozgatımız ana merkezlerimizden biri durumunda. Boğazlıyan ve Sorgun ilçelerimizde bulunan fabrikalarımız Yozgat için iki farklı zenginlik. Yozgatlıların ve Yozgat çiftçisinin şeker pancarı üretimi ile alakası başka illerle mukayese edilmeyecek düzeyde diye konuştu.
     Türkiyede gıda üretimi ve paylaşımı noktasında AK Parti iktidarının birçok yenilikler yaptığını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:
     Gıda üretiminin adaletli olduğu bir sistemin hem Türkiyede hem dünyada hayata geçmesi, Türkiye ve dünyanın huzuru için de gerekli olan bir husustur. Eğer adaletli bir dağıtımı siz yapmazsanız, insanımızın ekonomik açıdan gelişimini anlamlı, olumlu ve dengeli bir şekilde sağlayamazsanız o zaman bu dağıtım da adaletli olmaz. Dünya için de adaletli olmaz. Bir bakıyorsunuz, Somalide insanlar, bir damla su bulamadığı için hayatını kaybederken, anneler bir lokma ekmek bulamadığı için çocuklarını toprağa verirken... Arakanda başka kıyamet... Başka ülkelerde başka felaketler var. İnsanlık açlıkla, susuzlukla, çaresizlikle mücadele ederken dünyanın başka yerlerinde insanların büyük bir lüks ve israf içinde olması da büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir.
    
     -Zenginliklerimizi başkalarıyla paylaşmanın yollarını bulmalıyız-
    
     Bu ülkeler bizim, bu dünya bizim. Dolayısıyla bizim zenginliklerimizi başkalarıyla paylaşmanın yollarını da bulmalıyız diyen Bozdağ, Sadece sömürü anlayışıyla inanların topraklarını, imkanlarını sömürüp onlara herhangi bir imkan vermeyen analayışlar maalesef her yere ölüm, kıtlık, çaresizlik, hastalık getirmiştir. Herkesin ihtiyaç sahiplerini görmesi, elini uzatması lazım ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin, ülkedeki imkanların sosyal adalet ilkelerine uygun bir şekilde dağıtımı konusunda çaba harcadığını anlatan Bozdağ, dünyanın zenginliklerinin de dünya insanları arasında adaletli bir şekilde dağıtılmasının, yoksul ülkelere zengin olan ülkelerin yardım elini uzatmasının dünya barışı için son derece anlamlı ve önemli olduğunu düşündüğünü aktardı.
    
     -İnsanları yaşatmayan sistemlerin hayatta kalma şansı yok-
    
     Silaha harcama yapan ülkelerin, insanların geleceğini inşa etme noktasında yeterince cömert davranmadığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:
     İnsanları yaşatmayan sistemlerin hayatta kalma şansı yok. Biz insanı yaşatmayı seçeceğiz. Suriye ile ilişkilerimiz dün çok güzeldi. Ama Suriye yönetimi haksız, hukuksuz yere kendi ülkesindeki insanlara havadan ve yerden ölüm yağdırınca karşısında durduk. Somalide açlık olunca milletimizin imkanlarıyla imdat olarak koştuk. Arakanda insanlara katliam yapılınca yine oraya koştuk, gittik. Başka yerlere de koştuk, koşarken de dinine, ırkına, bayrağına bakmadık.
     Bozdağ, sempozyumun ardından Boğazlıyan Şeker Fabrikasında kampanya açılışını gerçekleştirdi.
     Öte yandan Bozdağ, 6 Eylülde Şırnak Ballı Karakolunda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Er Mehmet Özbolatı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER