1. Uluslararası Olympos Maratonu, 21 Ekimde

1. Uluslararası Olympos Maratonu, 21 Ekimde yapılacak


ANTALYA (A.A) - 1. Uluslararası Olympos Maratonunun 21 Ekimde yapılacağı bildirildi.
     Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliğinden (GATAB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemer ve bölgesinin doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, spor turizminin geliştirilmesi ve sezon dışı aylara canlılık getirmesi amacıyla GATAB tarafından organize edilen 1. Uluslararası Olympos Maratonu, 21 Ekimde Olymposta start alacak.
     Katılım ve kayıtların başladığı maratonun 6 bin metresinin patikada, bin metresinin sahilde, 2 bin metresinin asfaltta, koşulması planlandı.
     Büyük kadın, büyük erkek, master kadın, master erkek olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacak maratonda dereceye girenlere ödüller verilecek.
     Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, yaptığı açıklamada, maratonun bölge tanıtımına ciddi ivme katacağını belirtti.
     Dünyada önemli liman kenti olan Olympos Limanının uluslararası bir maratona ev sahipliği yapmasının turizm bölgesini daha iyi tanıtmak için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Üras, şunları kaydetti:
     Bu maraton ile Kemer bölgesinin sosyal, kültürel ve eşsiz güzellikteki doğasının tanıtımını gerçekleştireceğiz. GATAB olarak başarılı bir organizasyon yapmak için çalışmalarımızı ve görev dağılımımızı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir, özellikle uluslararası projeler üretmek. Bu nedenle ilkini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Olympos Maratonunu önemsiyoruz. Amacımız bu tür faaliyetlerle bölgemizin güzelliklerini en iyi şekilde tanıtarak alternatif turizm potansiyelimizin kalitesini ve kapasitesini en üst seviyeye çıkartmaktır.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Olympos Maratonu, 21 Ekimde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER