1

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası -İl Müftüsü Öztürk: Camiler bizim sosyal hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bir dizi etkinlik hazırladıklarını belirtti.
     Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığının bu haftayı ihdas ederken, amacın camilerin toplumun sosyal ve dini hayatının vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekmek olduğunu kaydetti.
     Bu hafta kapsamında İl Müftülüğü olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade eden Öztürk, Bu vesile ile bizler Nevşehir Müftülüğü olarak çalışmalar içerisindeyiz. Bunların başında din görevlilerimizi bilinçlendirmek geliyor. Onları hareket, etkinliğe sürüklemek geliyor. İnşallah camiler arası bir faaliyet yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu faaliyette bir formatımız olacak. Hocamızın kılığından, kıyafetinden cemaatinin azlığından çokluğundan tutun da temizliğinden tertibinden tutun da lavabolarının, çevre düzenlemelerinin nasıl olduğuna varıncaya kadar camilerimizi bir yarışa tabi tutuyoruz dedi.
     Camileri ekipler halinde takip edip, sonuçta da Nevşehirin en temiz camisini, en güzel camisini, en başarılı din görevlisini, en başarılı müezzinini seçeceklerini belirten Öztürk, Yapacağımız yarışmalarda din görevlilerimizi elimizden geldiği kadar ödüllendireceğiz. Amacımız birini birinci, birini ikinci yapmak ya da ödüllendirmek değildir. Bu hususlara dikkat çekmektir. Bunun dışında vaazlarımızda, hutbelerimizde, sohbetlerimizde camileri ve din görevlilerini gündeme taşıyacağız diye konuştu.
     Ayrıca kutlamalar kapsamında 7 Ekim Pazar günü emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçanın katılımı ile konferans düzenleyeceklerini kaydeden Öztürk, programın Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde halka da açık olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER