10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Kırşehirde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında, Memur-Sen üyesi bir grup, Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eylemi yaptı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyesi bir grup, Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eylemi yaptı.
     Cacabey Meydanında toplanan sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Üyesi Rukiye Ercan, kamuda her yerde ve her zaman başörtüsüne sınırsız özgürlük istediklerini söyledi.
     Gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin zenginlik olduğuna inandıklarını belirten Ercan, bunun için, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınların da özgürce giyinebilmesi gerektiğini belirtti.
     İnsanlar arasında ayrıştırma olmaması gerektiğini vurgulayan Ercan, şöyle konuştu:
     Başlarını örten kadınlara yıllardır reva görülen hukuksuz uygulamalar ötekileştirmedir. Ötekileştirmeye artık son vermeliyiz. Kadınların imanı, insani değerleri, evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer, birikim ve eğitimi görmezden gelen, yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bütün uygulamaların son bulmasını istiyoruz.
     Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı kılık kıyafet ile ilgili yönetmeliğe de değinen Ercan, Başörtüsünü sadece imam hatiplerle ve Kuran-ı Kerim dersi ile sınırlamıştır. Bakanlık bu ders merkezli hak kullanımı ayıbından ve sınırlandırmadan bir an önce kurtulmalıdır dedi.
     Memur-Sene bağlı çeşitli sendikaların üyelerinin oluşturduğu meydandaki grup, basın açıklamasına alkışlarla destek verdi. Olaysız şekilde dağılan grubun, ellerinde çeşitli pankartlar taşıdıkları görüldü.
    
     Muhabir : Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER