10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Devrek Belediye Başkanı Semerci: -Kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı şarttır


ZONGULDAK (A.A) - Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygının şart olduğunu bildirdi.
     Semerci, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabulüyle insanlığın, çağdaş dünyanın en temel insan hakları belgesine kavuştuğunu belirtti.
     Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiyede de insan hakları standartlarının daha yüksek bir seviyeye çıkarılması ve herkesin insan haklarından eşit düzeyde yararlanması için bir takım düzenlemelere gidildiğini ifade eden Semerci, şunları kaydetti:
     Kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı şarttır. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, çağdaş ve sosyal yaşamın gereklerine uyan bir toplumda barış ve huzur ortamı her zaman hakim olacaktır. Tüm insanlığın İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde belirtilen temel hak ve özgürlüklerden istifade edebildiği ve her alanda insan haklarının öncelikli olarak kabul gördüğü bir gelecek temennisiyle, aziz milletimizin ve tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları gününü kutluyor, mutlu bir gelecek diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER