10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Düzce Baro Başkanı Av. Dilber: Ülkeler, insan haklarına saygı, hakların korunması ve geliştirilmesini hangi ölçüde gerçekleştirebiliyorsa, o ölçüde uygar sayılır


DÜZCE (A.A) - Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Ülkeler, insan haklarına saygı, hakların korunması ve geliştirilmesini hangi ölçüde gerçekleştirebiliyorsa, o ölçüde uygar sayılır dedi.
     Dilber, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm insanlığın eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu anlattı.
     Ülkeler, insan haklarına saygı, hakların korunması ve geliştirilmesini hangi ölçüde gerçekleştirebiliyorsa, o ölçüde uygar sayılır diyen Dilber, Türkiyede insan haklarının tam uygulanmadığını savundu.
     Bu hakların temelinde insan onurunun olduğuna dikkati çeken Dilber, şunları kaydetti:
     İnsan Hakleri Evrensel Bildirisi, insan onuruna vurgu yaparak başlar. Bu mücadele, her şeyden önce vatandaşlık bilinciyle yapılır. Üniversiteler, şu anda özgür düşünce alanı olmaktan uzaklaştırılmakta, muhalif düşünce susturulmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık, en ilkel haliyle devam etmektedir. Avukatlık Yasasının bize yüklediği görev bilinci ve sorumluluğuyla insan haklarına dayalı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bütün kurum ve kurullarına işlerlik kazandırma yolundaki mücadelesine devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER