10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -Nevşehir Belediye Başkanı Ünver: Büyük devlet adamı Atatürkün koyduğu Türkiye hedefi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde kısa zamanda daha da üst seviyelere ulaşacaktır


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaşadığı yüzyıla ismini altın harflerle yazdırmayı başaran büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün hedeflediği müreffeh ülkeler seviyesinin bile aşıldığı Türkiye modelinin, son yıllarda gerçekleştirilen ciddi ve kararlı politikalarla ortaya konulduğunu belirterek, Büyük devlet adamı Atatürkün koyduğu Türkiye hedefi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde kısa zamanda daha da üst seviyelere ulaşacaktır dedi.
     Başkan Ünver, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 74. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Ünver mesajında, tarih boyunca hiçbir ülkenin boyunduruğu altında kalmayı arzu etmeyen Türk Milletinin içinde bulunduğu olumsuz şartlardan, yine bu milletin iradesi ile kurtuluşuna vesile olan Mustafa Kemal Atatürkün, hayatı boyunca Türk Milletinin her alanda gelişmesi için büyük mücadeleler verdiğini belirtti.
     Atatürkün yurdumuzu dört bir yandan paylaşmaya karar vermiş işgal kuvvetlerine karşı, yüce Türk Milleti ile aynı inanç içerisinde hareket ederek kıvrak zekası, kararlılığı ve dinamik gücü ile yenilmez Türk gücünü tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Ünver, Atatürkün, bağımsızlığın kazanılmasının hemen ardından Türkiyeyi, bir baştan bir uca kalkındırmak için ciddi çaba harcadığını kaydetti.
     Ünver, mesajında şunları kaydetti:
     Kurtuluş mücadelesi ile birçok esir milletlere de örnek oluşturan Türk Milleti tarih sahnesinde bir başka milletin boyunduruğunu da asla kabul etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Fakr-u zaruret içerisinde olan bu ülke insanlarını eğitimden sağlığa,sosyal yaşam düzeyinin geliştirilmesinden teknolojik alandaki gelişmelere kadar bir çok alanda uygar milletler seviyesine yükseltebilmek için özverili bir çalışma ortaya koyan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her alanda müreffeh dünya milletlerinin seviyesini bile geçeceğine olan inancını da hiçbir zaman yitirmemiştir.
     Özellikle ülkemizde son yıllarda birbiri ardına gerçekleştirilen istikrarlı ve kararlı büyük kalkınma hamleleri ile ulu önderimizin hedeflediği çizgi yakalanmaktadır. Bugün yaşadığımız ülke, birçok yönden tüm dünya insanları tarafından gıpta uyandırmakta ve örnek bir ülke olarak gösterilmektedir. Bu ülkede yaşayan herkes, gelinen bu noktanın daha da geçilmesini, daha ileri seviyeye ulaşılmasını beklemektedir. Bu beklentiyi gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Önümüzdeki yıllar içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde Atatürkün gösterdiği bu hedef aşılacak ve Türkiye birçok alanda dünyanın en gelişmiş sayılı birkaç ülkesinden biri haline gelecektir. Bu düşünceler bir hayal değil, gerçeğin ta kendisidir.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürkü ölümünün 74. yıl dönümünde yeniden anıyor, bu vesile ile değerli halkımıza selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER