10 Nisan Polis Haftası

10 Nisan Polis Haftası -Van Valisi Karaloğlu: Polis, devletin somurtan yüzünü değil, biraz daha sempatik olan şefkat yüzünü de temsil etmeye başladı


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde kendisini ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve beraberindeki personeli kabul etti.
     Karaloğlu, kabulde yaptığı konuşmada, 168. yılın bir teşkilat için önemli olduğuna ve birikimler sağladığına işaret ederek, emniyet teşkilatının çok aşamalardan geçip bugünlere geldiğini söyledi.
     Türkiyede son dönemdeki yanlayışın pozitif yönde değiştiğini anlatan Karaloğlu, bu değişime en iyi ayak uyduran kurumlardan birinin de emniyet teşkilatı olduğunu ifade etti.
     Karaloğlu, yeni anlayışa göre polisin yüzünün vatandaşa dönük olduğunu bildirerek, Polis, devletin somurtan yüzünü değil, biraz daha sempatik olan şefkat yüzünü de temsil etmeye başladı. Bu da ülke için çok önemli bir gelişme dedi.
     Vatandaşların polise olan güveninin arttığını yapılan anketlerin de ortaya çıkardığını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Polis, hem emniyet mensupları arasında hem de eğitim seviyesi bazında çok ilerledi. Şimdilerde polis teşkilatının yüzde 80inden fazlası üniversite mezunudur. Poliste büyük bir değişim var. Bu da vatandaşa yansıyor. Hepimizin hedefi önce vatandaşın can, mal ve namus güvenliği. Bunu yaparken de vatandaşa yukarıdan bakmadan, hoşgörüyle, sempatiyle, şefkatle yaklaşmak lazım. Bunu da son yıllarda başardık sayılır. Bu kadar büyük bir teşkilatta yanlış yapanlar olacak. Aslolan, yanlış yapana teşkilatın hoşgörüyle yaklaşmamasıdır. Bugün o noktadayız. Kendi ailemizden de yanlış yapanlar olacaktır. Önemli olan bu yanlışa müdahale edip yanlış yapanları ayıklamamızdır. Hem milletin hem de teşkilatın selameti için bunu tereddütsüz yapmamız lazım. Oradaki hoşgörü, teşkilatı perişan eder.
     Türkiyenin yeni bir sürece girdiğine ve bu süreçte polis teşkilatının dikkatli olması gerektiğine değinen Karaloğlu, bölgenin ve Vanın stratejik konumu itibarıyla bu tür yerlerde görev yapmanın zor olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 10 Nisan Polis Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER