10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş: -Gazetecilikten başka suçu olmadığı halde zindanlarda tutulan 140 gazetecinin ne yazık ki yarıdan fazlası ülkemizin zindanlarında esir tutulmaktadır


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Gazetecilikten başka suçu olmadığı halde zindanlarda tutulan 140 gazetecinin ne yazık ki yarıdan fazlası ülkemizin zindanlarında esir tutulmaktadır görüşünü dile getirdi.
     Sarıbaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     10 Ocakın Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmasını haklı kılacak bir durumun olmadığını, dünyayla karşılaştırma yaptığımızda, ülkemizde gazetecilik yapmaya çalışan emekçilerin durumlarının pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Türkiye, dünyada 175 ülke arasında özgürlükler açısından en son sıralarda yer almaktadır. Gazetecilikten başka suçu olmadığı halde zindanlarda tutulan 140 gazetecinin ne yazık ki yarıdan fazlası ülkemizin zindanlarında esir tutulmaktadır. Bu durum birilerinin gurur duyacağı bir tablo olabilir ama ülkemiz adına utanılacak, yüz karası bir tablodur. Böyle bir tablo karşısında elbette ki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanamaz. Olsa olsa bugün ülkemizin yüzünü karartan, boynunu büken, bu kara lekeden temizlemenin mücadele günü olabilir. Her şeye karşın, hayatlarını tehlikeye atarak, bin bir zorluklar içerisinde dünyada, ülkemizde, yöremizde yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, haklı mücadelelerini destekliyor ve her zaman yanlarında olduğumu belirtiyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER