10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -MMO Kayseri Şube Başkanı Özcan, Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çokyönlü bir görevi yerine getirmektedir


KAYSERİ (A.A) - Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedir dedi.
     Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın mensuplarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesinin 53. yıl dönümünde olunduğunu hatırlattı.
     Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bu özel günde başta Kayseri yerel basını olmak üzere tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladığını belirten Özcan, şunları kaydetti:
     Daha güzel şartlarda, daha verimli çalışabilecekleri nice mutlu ve başarılı yıllar diliyorum. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedir. Böylesine büyük bir sorumluluk içeren bir meslek olmakla beraber aynı zamanda sevilerek yapılması gereken bir meslektir. Çünkü gazetecilik, gece gündüz demeden her türlü zor şartlar altında çalışmak, yaralanmak hatta bu uğurda hayatını kaybetmek demektir. Ülkemizde çalışan gazetecilere yönelik çeşitli düzenlemeler yapılmış fakat özellikle de yerel basınımız için bu düzenlemeler yetersiz kalmakta yeni iyileştirmelere ihtiyaç duyulmaktadır.
     Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için basının, bağımsız ve tarafsız olmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Özcan, Ama şu konu da iyice anlaşılmalıdır ki, böyle bir basın, sunulan maddi ve manevi imkanlar ile verilen demokratik haklar ile mümkün olacaktır. Güçlü ve tarafsız bir basın, ülke gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER