10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Güneş: Gazetecilik mesleğinin, kendine mahsus zorlukları bulunmaktadır


ESKİŞEHİR (A.A) - Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Güneş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Gazetecilik mesleğinin, kendine mahsus zorlukları bulunmaktadır. Hayat şartlarının ağırlaştığı ve rekabetin daha acımasız bir hale geldiği günümüzde, basın çalışanları da daha zor ve sıkıntılı şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Basın kuruluşlarının güçlü bir şekilde yayın yapması için reklam pastasından daha fazla pay almasını arzu ediyoruz. Resmi ilanların dışında, iş dünyası tanıtım çalışmalarında basın organlarını daha fazla kullanmalı. Bunun ötesinde, gazetelerimizin daha fazla satılması ve okunması için iş dünyasının, kurum ve kuruluşların daha fazla destek vermesinde fayda bulunmaktadır. Toplumun gazete okuma kültürünün artması için herkesin gayret göstermesi gereklidir. 10 Ocak 1961 günü yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatına getirdiği iyileştirmeler meslekte yeni bir dönemin başlamasına vesile oldu. 10 Ocak günü vesilesiyle, çalışan meslek mensuplarına sağlanan desteklerin arttırılması ve görevlerini daha başarılı bir şekilde yapmalarını temenni ediyorum. Çalışan gazeteci meslektaşlarımın anlamlı olan bu gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER