10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -SESOB Başkanı Köksal, Şarkışla Kaymakamı Gül ve Şarkışla Belediye Başkanı Gültekin kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Köksal, mesajında, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Meslekte çalışanların zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini aktaran Köksal, şunları kaydetti:
     Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek gazetecilerin üstlendiği toplumsal bir görevdir. Görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel medya çalışanlarımızı takdir ediyorum.
     Gül ise gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğun vurguladı. Gazetecilerin günün her saatinde haber peşinde koştuğunu aktaran Gül, Gazeteciler zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir ifadelerini kullandı.
     Gültekin de Türkiyenin en önemli unsurlarından birinin ilkeli, tarafsız ve doğru bir basın anlayışı olacağını kaydetti. Gültekin, mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan aynı zamanda kamuoyu da oluşturabilen son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır. Basın bir nevi devlet ile halk arasındaki köprüdür. Bu bağın doğruluk üzerine kurularak sağlamlığının arttırılması da yine basın mensuplarımızın görevidir. Mesleğini zor şartlar altında, gece gündüz demeden icra eden kıymetli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden kutluyorum.
    
     Muhabir: Merve Topuz / Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER