10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz: Bir ülkede fikir özgürlüğünün yaşanabilmesi ve savunulabilmesi ancak gazetecilerin içerisinde bulunduğu şartların iyileştirilmesiyle mümkün olabil


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, Bir ülkede fikir özgürlüğünün yaşanabilmesi ve savunulabilmesi ancak gazetecilerin içerisinde bulunduğu şartların iyileştirilmesiyle mümkün olabilir dedi.
     Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün bayram olarak ilan edildiğini ancak sonradan bayram ifadesinin kaldırıldığını hatırlatarak, bayram değil, yasayla kazanılıp sonradan geri alınan hakları istediklerini ifade etti.
     Basının, demokrasinin güçlenmesinde vazgeçilmez bir temel taşı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, basın mensubu ve gazetecilerin herkesin sessiz kaldığı yerde kamuoyunu bilgilendirme ve onlara haber alma hürriyetlerini canı pahasına da olsa sunan kişiler olduğunu söyledi.
     Bir milletin muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmesinin temelinde de hür, özgür ve iyi işleyen bir medya yapısı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
     Basın sayesinde ifade özgürlüğü vardır, basın gücüyle yapılan yanlışlar açığa çıkar, kamu gerçekleri özgür ve hür basın sayesinde öğrenir. Gazeteci kamu görevi yapıyor, emek harcıyor, toplumda ayna vazifesi görüyor. Ancak bu mesleğin icracılarına bakıldığında başta sosyal hakları ve ekonomik durumlarının çok da iyi olmadığını görmek zor değil. Bir ülkede fikir özgürlüğünün yaşanabilmesi ve savunulabilmesi ancak gazetecilerin içerisinde bulunduğu şartların iyileştirilmesiyle mümkün olabilir.
     Yılmaz, gazetecilerin sahip olacağı hakları ve çalışma şartlarını düzenlemek ve iyileştirebilmek amacıyla 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı kanun ile yeni bir döneme girildiğine işaret ederek, 50 yıl önce gerçekleştirilen yasal düzenlemenin Türk basın tarihi açısından önemli bir aşama olduğunu vurguladı.
     Açıklamasında, Günümüze gelindiğinde 212 sayılı yasa diye bilinen yasayla kazanılan yıpranma payları maalesef 1 Ekim 2008 tarihinde geri alındı diyen Yılmaz, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın başta yıpranma payları olmak üzere gereksinim duydukları hakları elde edebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Mesleğin onurlu, ahlaklı ve kararlı olarak sürdürülmesi için mücadelemiz devam ediyor. Kişisel değil kurumsal bir yapıyla hareket edip meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberliği sağlamak adına kurum ve kuruluşlarla el ele verip çalışmalarımızı sürdürüyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER