10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Basın İş Yasasının hayata geçirildiği, gazetecilerin mesleki ve sosyal anlamda yaşamsal haklara kavuştuğu tarih olan 10 Ocak 1961in üzerinden tam 52 yıl geçtiğini hatırlattı.
     Yarım asırlık sürede, Türkiyede demokrasi, hak ve özgürlük alanında son derece çetin mücadelelere sahne olduğunu ve bu süreçte gazeteciler, parçası oldukları işçi sınıfıyla birlikte derin hak kayıplarına uğradığını dile getiren Akaydın, şunları kaydetti:
     10 Ocak 1961de örnek bir dayanışmayla kazanılan haklar, gazetecileri organize saldırılar karşısında bir nebze olsun korudu. Türkiyede gerçeklerin ortaya çıkarılması, geniş halk kitlelerine duyurulması, demokrasinin yaşatılmasında, yürekli ve onurlu gazetecilerin varlığı kadar, mesleğin sosyal kazanımlarının da payı vardır. Basın emekçileri, mesleğin ağır koşulları altında bir onur ve yaşam mücadelesi vermektedir. Gelinen noktada 10 Ocaktan geriye sadece yasanın adı kaldı.
     Akaydın, tüm olumsuz tabloya karşın emek ve özgürlük mücadelesini yılmadan sürdüren, toplumun gerçekleri öğrenebilmesi için canla başla çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER