10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Balıkesir Valisi Turhan ve Gazeteciler Cemiyeti mesaj yayımladı -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak, 10 Ocakları yeniden Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Turhan, mesajında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, demokrasinin daha sağlıklı yürümesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.
     Kamuoyunun doğru haber alması için gecesini gündüzüne katan basın çalışanlarının sorumluluklarını zor şartlar altında yürüttüklerini, halkı bilgilendirmek için mesleklerinin icrasında fedakarca görev yaptıklarını bildiklerini, gördüklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden Turhan, şunları kaydetti:
     Kamu yararını her şeyin üzerinde tutarak, basın meslek ilkelerinden ödün vermeden vatandaşlarımıza tarafsız bir şekilde günün her saatinde haberleri aktaran gazetecilerin zor şartlar altında bir kamu görevini yerine getirdiklerini biliyoruz. Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın mensupları, yönetimlerle vatandaşlar arasında oluşturdukları köprü vasıtasıyla, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlamaktadır. Böyle, çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiren çalışan gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan bu arkadaşlarımıza görevlerini yaparken tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını kolaylaştırarak, onlara katkı sağlayacak tutum ve davranışları sergilemek durumunda olduklarını bilmelidir.
     İl merkezinde ve ilçelerde yerel gazete, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal basın ve haber ajanslarımızın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
    
     -Gazeteciler Cemiyeti-
    
     Gazeteciler Cemiyetinin mesajında ise basın emekçilerinin, başkalarının hakları için verdiği mücadeleyi kendi haklarının iadesi ve korunması amacıyla verme başarısını göstermesi halinde 10 Ocakların yeniden basın bayramına dönüştürebileceği vurgulandı.
     Kendisinden çok şey beklenilen ve fakat kendisine hiçbir hak verilmeyen, onurlu bir direnişle kazanılan haklarının gasp edilen basın emekçilerine 52 yıl öncesinin örneğindeki gibi dayanışma çağrısı yapılan mesajda, çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibinin basın emekçileri olduğuna işaret edildi.
     Gazetecilerin işsizlik ve sosyal güvence riskinin yanına bir de yaşam riskinin eklendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yıpranma hakkı elinden alınan gazetecilerin iş güvencesi olmadığı gibi, yaşam güvencesi de kalmadı. Çalışan gazetecilerden 10 Ocakları bayram adı altında kutlamasını beklemek hayal olduğu gibi, gün olarak bile anmasını beklemek, istemek günümüz koşullarının gerçekleriyle örtüşmez. Toplumu aydınlatma, bilgilendirme gibi kutsal bir görevi yerine getiren biz gazeteciler, hem mesleğimiz hem can güvenliğimiz hem de sosyal haklarımızın kazanımı noktasında birlik ve beraberlik içinde aynı 52 yıl öncesindeki bir mücadelenin içerisinde olmamız kaçınılmadır. 10 Ocak vesilesiyle altını çizerek vurgulamak isteriz ki, örgütsüzlük, özgür gazetecilik içinde çok ciddi anlamda bir tehdittir. Örgütlenme hakkını kullanamayan, sendika üyesi olmaktan çekinen, ürken ve yasal haklarının uygulanmasını bile talep edemeyen bir gazetecinin bırakın özgürlüğünden söz etmeyi, kamuoyu nezdinde itibarının da olamayacağı gerçeğini hatırlatmayı üzülerek de olsa görev sayıyoruz.
     Gazetecilerin, üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeleri durumunda haklarını elde edebileceği belirtilen açıklama şöyle devam etti:
     Bunun yolu ise, kutuplara ayrışarak kişisel çıkarlar peşinde koşmaktan değil, örgütlü mücadeleden, tek yürek tek ses olmaktan geçmektedir. Kutsal olarak nitelenen bir meslek dalının mensubu olan gazetecilerin sorgulaması ve üzerinde düşünmesi gereken bir başka önemli nokta ise şudur. Başkalarının bayramlarını hep önde giderek kutlayan bizler, mesleğimiz, camiamız ve geleceğimizle ilgili konularda ihmalkar davranmamalıyız. Başkaları için verdiğimiz mücadeleyi, kendi özgürlüğümüz yanında haklarımızın kazanımı noktasında da vermeyi öğrenmeli, bilmeli ve uygulamaya geçirmeliyiz. Türkiye Gazeteciler Federasyonunun bir parçası ve 52nci yılına ulaşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak, 10 Ocakları yeniden Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlayabilme adına en azından öncelikli olarak gasp edilen yıpranma hakkımızın geri verilmesi yolundaki talebimizi yeniliyoruz. Tarihi bir anlam taşıyan 10 Ocak, bu yıl biz gazeteciler açısından bir milat olsun.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER