10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Gölbaşı: Basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemelidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, basının, görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerektiğini bildirdi.
     Gölbaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin temel unsurlarından olan yazılı ve görsel basın mensuplarının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada zor bir görevi üstlendiğini, yeri geldiğinde fiziksel ve duygusal olarak çok zor koşullarda çalışmak zorunda kaldığını belirtti.
     Basın çalışanlarının, sadece geçimini sağlamak için değil, yaptığı işin manevi boyutlarını da gözeterek her ortamda canı pahasına mücadele verdiğine dikkati çeken Gölbaşı, şunları kaydetti:
     Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görev yapmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki, demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır. Basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Türk basınının bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına inanıyorum. Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER