10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Kökçak: -Türkiyede basın mensuplarının çözülmesi gereken sorunlarının üzerine iktidarı ve muhalefetiyle ortak yürünmesi, ortak hareket edilmesi gerektiğ


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Gökhan Kökçak, Türkiyede basın mensuplarının çözülmesi gereken sorunlarının üzerine iktidarı ve muhalefetiyle ortak yürünmesi, ortak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Kökçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyede gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçilerinin her geçen gün daha da artan sıkıntılarla ve baskılarla karşı karşıya kaldığını söyledi.
     Türkiyede darbe dönemlerinin gazeteciler için her daim baskı, sansür, zindan oluşturduğunu, özgür kalemlerin susturulmak istendiğini belirterek, Bugün geldiğimiz nokta açısında da iç açıcı durumda değiliz. Hapishanelerde tutuklu bulunan en fazla gazeteciye sahibiz. Bugün sizlere hapishaneler boşaldı, tek bir tutuklu gazeteci kalmadı demek isterdim ancak diyemiyorum. Özgür kalemlere pranga vurulması ülkemiz açısından da olumsuz durum yaratmakta. Türkiyede biz basın mensuplarının çözülmesi gereken sorunlarının üzerine iktidarı ve muhalefetiyle ortak yürünmesi, ortak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Kökçak, Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği olarak özlük hakların genişletilmesi, gazetecilerin gasp edilen yıpranma paylarının geri alınması, ifade özgürlüğünün suç olmaktan çıkarılması yönünde mücadele edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER