10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Vali Coş kutlama mesajı yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Coş, yayımladığı mesajda, basın temsilcilerine ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesinin ve bu günün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmasının 52. yılını büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
     Demokrasinin güçlü bir şekilde var olmasının toplumu bilgilendirmeyi ve aydınlatmayı meslek edinmiş, etik kuralları öncelikli kabul eden gazetecilerle ve iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olduğunu kaydeden Vali Coş, şu ifadeleri kullandı:
     Gazetecilerimizin mesleğinin gereğini yerine getirmeleri, medyanın güçlü olması, ifade özgürlüğünün temini, kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması, basın mensuplarının ekonomik, sosyal ve özlük hakları bakımından özgürlüğünü elde etmiş olmasıyla mümkündür. Gazetecilik, günümüzde objektif esaslar çerçevesinde, eleştiri özgürlüğü yoluyla demokrasimizin olgunlaşarak yaygınlaşması, bilginin doğruluğunu kaynağından araştırıp haber mantığı halinde topluma sunulmasıyla çok önemli bir toplumsal denetim işlevini yerine getirmektedir. Basın meslek ilkeleri doğrultusunda görev yapan tüm basın yayın çalışanlarına teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, iyiye, doğruya, güzele, insanlığa hizmet etmek için çalışıp normal yaşamı ve görevi başında ebediyete intikal eden değerli basın çalışanlarımızı da şükran ve rahmetle anıyor, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER