10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Uysal, mesajında, basının tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirtti.
     Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazetecilerin bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol aldığını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:
     Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, özgür ve tarafsız olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylardan bizleri anında haberdar etmektedirler. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz Türk basınının etkinliğinin artması bakımından büyük önem taşımaktadır. Başta ilimiz olmak üzere ülkemizde ve dünyada gazetecilik görevini başarıyla sürdürerek gündemi belirleyen, yorum, eleştiri ve haberleriyle kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlayan, çok sesliliğin ve özgürlüğün temel taşlarından olan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER