10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet: -Gazeteciler, bağımsız gazetecilik, habercilik yapmak zorundadır


BİLECİK (A.A) - CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, gazetecilerin, bağımsız gazetecilik, habercilik yapmak zorunda olduğunu söyledi.
     Karaahmet, CHP Bilecik İl Örgütü Eğitim Sekreterliğinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, düzenlediği Kalemin özgür olması konulu panelde yaptığı konuşmada, bugün, Türkiyede faal olarak gazetecilik yapanların, fikirlerini açıklanmasını, kalemlerini kullanmasını engelleyen bir sistem yaratıldığını iddia etti.
     Kalemin, silah, mermi, bıçak ve kılıç olmadığını ifade eden Karaahmet, şöyle konuştu:
     Bugün, sırf kalemini konuşturdu, yazı yazdı, düşüncelerini halka aktardı diye, sadece haberi oluşturdu ve kamuoyuna açıkladı diye tutuklu vaziyette, hüküm de giymeden Silivri zindanlarında yatan gazeteciler var. Dolayısıyla, bugünün daha anlamlı kutlanması ve daha farklı bir tavır olarak ortaya konması gerekiyor. Gazeteciler, bağımsız gazetecilik, habercilik yapmak zorundadır. Bizler de, Bilecikte basın mensuplarıyla beraber olarak bu yargılamalara bir tavır koyuyoruz ve protesto ediyoruz.
     Panele, CHP Bilecik İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Tan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülay Tezgit de katıldı.
     Konuşmaların ardından, CHP Bilecik İl Teşkilatı, basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER