10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -İl Sağlık Müdürü İlter ile BBP İl Başkanı Kulmaç, kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ile BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     İlter, mesajında, bir ülkenin demokratikleşmesinde, gelişmesinde ve halkın bilgilendirilmesinde basına önemli görevler düştüğünü belirtti.
     Çalışan gazetecilerin toplumu bilgilendirmek için gece gündüz demeden her türlü güçlüğe göğüs gerdiğini vurgulayan İlter, Halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan tüm gazetecilerin ve Sivas basınının fedakar temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü şahsım ve kurumum adına kutlar, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim ifadelerini kullandı.
     BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç da cumhuriyetin ve demokrasinin temel unsurlarından basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmez olduğunu bildirdi.
     Olayları ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız şekilde halka aktarmanın basının başlıca görevi olduğuna dikkati çeken Kulmaç, şunları kaydetti:
     Doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle gazetecilerimiz, ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdır. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER