10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Bu yıl 10uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Gaziantep etkinliği, 11 Haziranda Kamil Ocak Stadyumunda gerçekleştirilecek


GAZİANTEP (A.A) - Bu yıl 10uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Gaziantep etkinliği, 11 Haziranda Kamil Ocak Stadyumunda gerçekleştirilecek.
     Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizesiyle düzenlenecek etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacak.
     Uğur Plaza Otelde etkinlikle ilgili bilgi veren Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Türkçe Olimpiyatlarının Türkçenin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğunu belirtti.
     En iyi Türkçe öğrenenlerin ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını dile getiren Erbalcı, Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 bin öğrenci hazırlanmaktadır dedi.
     Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikayesini oluşturduklarını kaydeden Erbalcı, topraklarından dünyadan uzanan Türkçenin gücüne inandıklarını ifade etti.
     Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duygularıyla beslendiklerini belirten Erbalcı, şöyle konuştu:
     Mevlanadan Yunus Emreden şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında Türkiyeye bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir- Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatlarının Gaziantep etkinliğini ise Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ortak düzenlemekteyiz. Etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacak. 11 Haziran Pazartesi günü saat 20.30da Kamil Ocak Stadyumunda yapılacak etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ise etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER