10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Mersin Valisi Güzeloğlu: Bu çocukları yetiştiren, bu ülkenin her bir köşesinden önden giden atlılar gibi dünyanın her bir köşesine giden sevgili öğretmenlerimize selam olsun (Fotoğra


MERSİN (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Mersin etkinliği yapıldı.
     Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Tevfik Sırrı Gür Stadında gerçekleştirilen etkinliğinde, 25 ülkeden 75 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, etkinlik sonunda, Mersinde tarihi bir akşam yaşandığını söyledi. 135 ülkeden bin 500 çocuğun buluştuğu sevgi dili Türkçenin Mersine ulaştığını ifade eden Güzeloğlu, Bu ses Mersin semalarından da dünyaya ulaştı dedi.
     İki yıl önce göreve geldiğinde bu buluşmanın Mersinde yapılmadığını görünce çalışma başlatıp, etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     Bu büyük Türkçe buluşmasına, sevgi buluşmasına, çocukları bu mana iklimine hazırlayanlara selam olsun. Bu çocukları yetiştiren, bu ülkenin her bir köşesinden önden giden atlılar gibi dünyanın her bir köşesine giden sevgili öğretmenlerimize selam olsun. Bugün bizleri kimi zaman hislendiren, kimi zaman duygulandıran, kimi zaman güldüren, Türkçemize kendi seslerini, kendi nefeslerini, kendi renklerini ve kültürlerini katan dünya çocuklarına selam olsun.
     Bu çabaların, 21. yüzyılda Türkiyenin güçlü yürüyüşünde, Türkçenin ayakta kalacak, konuşulacak ve dünya üzerinde herkes tarafından çok yakında bir gelecekte anlamak ve konuşmak zorunda kalınacak bir dil olma yolunda önemli ve değerli olduğunun altını çiziyorum.
     Konuşmanın ardından Türk Ocakları Genel Sekreteri ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Üyesi Hüseyin Aydın, Vali Güzeloğluna plaket verdi.
     Program, aralarında AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzunun da bulunduğu protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle, Yeni Bir Dünya şarkısını söylemesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER