11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası

11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası -Milli atlet Ahmet Arslan: 6. kez birinci olduğum için çok mutluyum


DENİZLİ (A.A) - Denizlide yapılan 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında, büyük erkekler kategorisinde 6. kez altın madalya kazanan milli atlet Ahmet Arslan , 6. kez birinci olduğum için çok mutluyum dedi.
     Arslan, koşunun ardında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir etapta koştuğunu belirterek, 6. kez birinci olduğum için çok mutluyum. Bundan sonraki yarışlarda, kürsünün tüm basamaklarında Türk arkadaşlarımız olacaktır. Arkadaşlarım ve ben, bayrağımızı dalgalandırmak için elimizden geleni yapacağız dedi.
    
     -Dağ koşucuları için Bakan Kılıçtan istek-
    
     Milli atlet, dağ koşularında, milli takımın dünyada üçüncü, Avrupada ise birinci sırada yer aldığına işaret ederek, şunları söyledi:
     Avrupa birincisi olduğumuzu tekrar kanıtlamış olduk. Fakat dağ koşusunu kazanan sporcu arkadaşlarım, öğretmenlikten ve Gençlik ve Spor Bakanlığının milli sporculara vermiş olduğu sınavsız memur olarak atanma hakkından yararlanmıyorlar. Bir çok genç sporcu üst düzey başarı kazanıyor, ancak dağ koşuları sporcuları, geleceklerini buradan kazanacaklarını inanmadıkları için kısa süre içerisinde başka arayışlar içerisine girmektedir. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıçtan bu sorunun çözülmesini rica ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER