12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü

12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü -Disk Edirne İl Temsilcisi Kuday: -Bizlere düşen görev, 12 Eylülü bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırmaktır


EDİRNE (A.A) - Disk Edirne İl Temsilcisi Arif Kuday, Bizlere düşen görev, 12 Eylülü bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırmaktır dedi.
     Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri, 12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü dolayısıyla Saraçlar Caddesinde toplandı.
     Grup adına burada konuşan Kuday, 32 yıl önce 12 Eylül Askeri Darbesinin siyasi, sosyal, hukuksal, bilimsel ve toplumsal alanlarda tahribata yol açtığını söyledi.
     Arif Kuday, 12 Eylülde hukuk, adalet ve çalışma hayatının yok edildiğini belirterek, 12 Eylül, toplumsal muhalefeti ve başta emekçilerin örgütlenme özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlükleri yok etti. Emekçilerin kazanılmış hakları zorla ellerinden alındı. Halkımıza reva görülen bu zulmün düzen dişlilerinde bir 30 yıl daha ezilmemek için mücadeleyi her alanda büyütmekten başka bir yolumuz yoktur. Bizlere düşen görev, 12 Eylülü bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırmaktır diye konuştu.
     Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER