12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü

12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü -AK Parti İl Başkanı Örki: 12 Eylül 1980 darbesi bir kez daha gösterdi ki, Türk halkının anlayışına, yaşam tarzına en uygun yönetim şekli demokrasidir ve asla vazgeçilemez


DENİZLİ (A.A) - AK Parti İl Başkanı Avni Örki, 12 Eylül 1980 darbesi bir kez daha gösterdi ki, Türk halkının anlayışına, yaşam tarzına en uygun yönetim şekli demokrasidir ve asla vazgeçilemez dedi.
     Örki, 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 32 yıl önce çeşitli sebepler öne sürülerek, demokrasinin kesintiye uğratıldığını, emir ve komuta zinciri adı altında bir yönetim şekli oluşturulduğunu hatırlattı.
     Askeri darbenin, adil yargılama, hür düşünce ve ifade özgürlüğünden uzak, halkın hakimiyetinin rafa kaldırıldığı, seçilmiş insanların yönetimlerden uzaklaştırılıp yargılandığı acı bir süreç olduğuna işaret eden Örki, şunları kaydetti:
     Yine bu darbe süreci, hapishanelerde suçluyla suçsuzun birbirine karıştırıldığı işkence koğuşları haline gelmiştir. Oysa demokrasi mağduriyetler üzerine bina edilemez. 12 Eylül 1980 darbesi bir kez daha gösterdi ki, Türk halkının anlayışına, yaşam tarzına en uygun yönetim şekli demokrasidir ve asla vazgeçilemez. Bunun en açık örneği yine 10 yıldır darbeci ve çeteci zihniyete karşı milletimizle birlikte verdiğimiz ve asla vazgeçmeyeceğimiz demokrasi yürüyüşüdür.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER