12 Eylül davasına müdahillikler

12 Eylül davasına müdahillikler -Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Acet, 12 Eylül davasına müdahil olmak için talepte bulundu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Bekir Sıtkı Acet, 12 Eylül davasına müdahil olmak üzere Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.
     Avukatı Ali Haydar Dereli ile Gümüşhane Adliyesine gelen Acet, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Eylül darbesi sonrası 9 ay 10 gün tutuklu kaldığını belirterek, bu süreçte kendisine ağır hakaretler edildiğini savundu.
     Acet, 12 Eylülde onurunun kırılmasından dolayı mahkemeye başvuruda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ben bu süre içerisinde 3 yıl 11 ay 9 gün işimden gücümden alıkonuldum ve ailem dahil bu toplumda selam verilmeyen, itibar edilmeyen, hastalıklı bir kişiymişim gibi algılandım. Bu beni çok üzdü ve yaraladı. Ama o insanlar korkunun tesirinde olduğu için böyle davranıyorlardı. Bu zinciri kırdık. Ben insan haklarına, evrensellik ilkesine, hukukun üstünlüğüne canı gönülden inanıyorum. Bugün Türkiyede yapılan 12 Eylül referandumu sonrası darbe yapanlar hakkında yargılama yolu açıldı. Ben de haklarımızın ve onurumuzun kırılmasının belgelenmesi için mahkemeye başvuruda bulunuyorum.
     Avukat Dereli ise milletin üzerine karabasan gibi çökmüş olan 12 Eylül darbesinin artık yargılandığını belirterek, Bu darbede mağdur olan insanlar haklarını aramaya başladılar. Gümüşhanede bu darbenim en büyük mağdurlarından birisi Bekir Sıtkı Acettir. Kendisi bu darbe yüzünden 9 ay 10 gün tutuklu kalmış ve daha sonra haklılığını ispat ederek beraat etmiştir dedi.
     Dereli, Gümüşhanede mağdur olan herkesten müdahillik talebinde bulunmalarını istediklerini kaydederek, Müdahil talebinde bulunanlara karşı her türlü yardımı ücretsiz olarak sağlayacağımızı bildirdik diye konuştu.
     (YTM-ÖZ-AK)
<< Önceki Haber 12 Eylül davasına müdahillikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER