12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan: 3 ay içerisinde 30 çocuğumuzu tespit ettik. Tespit edilen çocukların ailelerine rehberlik hizmeti veriliyor


MANİSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, mobil ekipler tarafından sürdürülen çalışma kapsamında 3 ay içerisinde 30 çocuğun ailelerine rehberlik hizmeti verildiğini söyledi.
     12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi tarafından Manolya meydanında etkinlik düzenlendi.
     Uluslararası Çalışma Örgütünün 12 Haziran 2002 tarihli 182 sayılı konvansiyonu ile çocuk işçiliğini yasaklandığını hatırlatan İl Müdür Murat Konan, gazetecilere yaptığı açıklamasında çocuk işçiliği ve emeği hususunda toplumsal bilincin arttırılması ve herkese sorumluluklarının hatırlatılması amacıyla etkinliği düzenlediklerini bildirdi.
     Konan, Manisada çocukların eğitimde, oyun alanlarında, ailelerinin yanlarında olmalarını istiyoruz. Özellikle kendi yaş gruplarına uygun olmayan alanlarda, fabrikalarda, fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek ortamlardan uzak kalmalarını istiyoruz dedi.
     Sokakta çalışan çocukların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başladıklarını belirten Konan, Özellikle mobil ekiplerimiz, okullarımız tatil edilmesinin ardından daha hızlı çalışacaklar. İçerisinde sosyal hizmet uzmanı, öğretmen ve şoförden oluşan ekip sayısını 3e çıkardık. Yaklaşık 3 ay içerisinde 30 çocuğumuzu tespit ettik. Tespit edilen çocukların ailelerine rehberlik hizmeti veriliyor dedi.
    
     -İzmire çalışmaya giden çocuklar var
    
     Çocukların ailelerinden habersiz olarak yakın olan İzmire çalışmaya gittiklerini tespit ettiklerini ifade eden İl Müdürü Murat Konan, Çocukların daha fazla para kazanmak amacıyla İzmire gittikleri ile ilgili tespitlerimiz var. Aileden haberli ya da habersiz giden çocuklarımız olabiliyor. Çocuklarımızın aileleri çocuklarını Manisada zannediyorlar ama boya sandığını alan çocuk sabah İzmire gidip akşam geri dönüyor dedi.
     Çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda sanayideki esnaflardan ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini vurgulayan Konan, çocuk işçi çalıştıranlar ile ilgili yasal yaptırımların olduğunu hapis cezası ile birlikte bin TLye varan para cezalarının kesilebileceğini söyledi.
     80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Nail Gelgeç ise Toplumsal bilinci artırmak amacıyla şapka, tişört, broşür, kalem ve balon dağıtılacak. Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencilerinin de gönüllü olarak katılım sağlayacağı programda ayrıca lokma dökülecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER