13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa

13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısı -Tasarı kapsamında ilçe yapılmasından vazgeçilen Altınoluk beldesi sakinleri, kararı protesto etti


BALIKESİR (A.A) - Görüşmeleri süren 13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısı kapsamında ilçe yapılmasından vazgeçilen Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesi sakinleri, kararı protesto etti.
     Beldedeki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kent konseyi, belediye, dernekler, kuruluşlar ve vatandaşlar, Altınolukun ilçe yapılması için imza kampanyası başlattı ve eylem kararı aldı. Beldenin çeşitli merkezlerinde oluşturulan masalarda iki gün içinde yaklaşık 2 bin imza toplandı.
     Eylem kapsamında kalabalık bir grup, belediye binası önünde toplanarak, Altınolukun ilçe yapılmasından vazgeçilmesi kararından geri dönülmesini istedi.
     Burada, ilçe olmak hakkımız şeklinde sloganlar atan kalabalık, alınan son kararı alkışlarla protesto etti.
     Kalabalık adına hazırlanan açıklamayı bir sandalye üstüne çıkarak okuyan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Uğurdan yardım isteyen Dilek Aygün, şunları söyledi:
     Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2012 tarihli ve 4099 Sayılı kanun tasarısında Altınoluk beldesinin ilçe olmasına karar verilmiştir. İlçe olmasındaki karar aşamasında Edip Uğur etkili isim olmuştur. Biz Altınoluk halkı olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Edip Uğurdan ilk hazırlanan taslağın Meclisten geçirilmesini istiyoruz. Şu anda biz burada hiçbir siyasi rozet taşımıyoruz. Burada toplanmamızın tek bir amacı var. Beldemizin haklarını, çıkarlarını, geleceğimizi, çocuklarımızın yarınlarını düşünerek ilçe olmak istiyoruz.
     Açıklamanın ardından bir süre alkışla eylemlerini sürdüren grup, daha sonra sessizce belediye binası önünden ayrıldı.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER