13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivalinin

13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivalinin ardından -Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, festival kapsamındaki yörük göçünde görev alan muhtarlarla bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, geçen ay gerçekleştirilen 13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinde yer alan köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.
     Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, festivalin ardından Türkiye genelinde çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 13 yıl önce festivali başlatma amaçlarının Kumlucayı, tarımı, seracılığı ve halkın yaşam kültürünü tanıtmak olduğunu anlatan Çetinkaya, aradan geçen sürede bunu başardıklarını kaydetti.
     Yörük göçünün canlandırılmasının da etkinliklerde ayrı bir yeri olduğuna değinen Çetinkaya, bu etkinliğin başarıyı artırdığını belirtti. Çetinkaya, şöyle konuştu:
     13 yıl önce ilk festivali 50-100 kişi Cumhuriyet Meydanında bir çadır etrafında başlatmıştık. Aradan geçen zamanda halkımız o kadar benimsedi ki sadece bir yörük göçü etkinliğinde yaklaşık 2 bin kişi gönüllü, festivale bir renk katmak için, günlerce hazırlanıyor ve saatlerce sıcak altında yürüyerek etkinliği gerçekleştiriyor. Bunun sonucu da hiçbir yerde görülmeyen bir başarı ortaya çıkıyor. Festivalimiz yaklaşık dört ay sürüyor. Herkes kendinden bir şeyler buluyor, birbiriyle paylaşıyor. Bütün bu güzelliklerin altında sizlerin katkısı çok büyüktür. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.
     Festival biter bitmez bir sonraki yıl için çalışmalara başladıklarını anlatan Çetinkaya, halkın kendi isteği, özverisiyle yapılan işlerin başarılı olacağını bildirdi. Çetinkaya, festivalde yaşanan olaylar ve yapılması gerekenler hakkında da muhtarlardan bilgi aldı.
     Çetinkaya, festival etkinliklerinde yer alan tüm köy ve mahalle muhtarlarına festival hatırası kahve fincanı ve duvar saati hediye etti.
     (MÇ-GÜÇ)
<< Önceki Haber 13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivalinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER