14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Türkiye son dönemde sağlıkta büyük mesafeler kaydetmiştir


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiyenin son dönemde sağlıkta büyük mesafeler katettiğini belirtti.
     Güzelbey, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlığın insanların en temel ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kaliteli ve sağlıklı hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Türkiye son dönemde sağlıkta büyük mesafeler kaydetmiştir. Gaziantepte özel ve kamu sağlık kuruluşlarının birbiri ardına kurulmaları, en son olarak belediyemizin hizmete sunduğu tıp merkezleri ve sağlık ocaklarının bu mesafenin anlaşılmasında çok büyük bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.
     Yerel yönetimler olarak sağlık hizmetleri konusunda üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen Güzelbey, belediyenin sağlıkta yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Güzelbey, çalışmalarını özveriyle sürdüren bütün doktor, hemşire, teknisyen ve sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı nı kutladı.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarıyla tıp alanında adından söz ettiren bilim adamları ve doktorların milletin övünç kaynağı olduğunu bildirdi.
     Tahmazoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlıklı toplum yapısına ulaşmak ve sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlamanın her ülkenin ortak özlemi olduğunu belirtti.
     Sağlığın yaşam için temel şart olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Övgüye değer hizmetlerine her fırsatta tanık olduğumuz doktorlarımız, dünyadaki gelişmelerin dışında kalmamış, buluş ve çalışmalarıyla tıp bilimine inkar edilemez katkıda bulunmuştur. Yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarıyla tıp alanında adından söz ettiren bilim adamlarımız ve doktorlarımız milletimizin övünç kaynağı olmuştur.
     İnsanlara etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görevin doktor ve sağlık çalışanlarına düştüğünün altını çizen Tahmazoğlu, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı nı kutladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER