14. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi Belekte

14. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi Belekte devam ediyor


ANTALYA (A.A) - İç hastalıkları konusunda Türkiyede düzenlenen en kapsamlı kongre olan Ulusal İç Hastalıkları Kongresinin ondördüncüsü 3-7 Ekim tarihleri arasında Antalya Belekte yapılıyor.
     Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneğince (TİHUD) düzenlenen 14. Ulusal İç Hastalıkları Kongresinde iç hastalıkları alanında önemli ve ilgi çeken konular olan diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları ve romatizmal hastalıklar ile tıptaki yeni gelişmelerin değerlendiriliyor.
     Uzman konuşmacılar tarafından sunulan bilimsel programda prevantif kardiyoloji, gebelik ve iç hastalıkları, erişkinlerde kanser taraması, akılcı ilaç kullanımı, kronik karaciğer komplikasyonları, yaşlılarda gözden kaçabilen durumlar, yaşlı hastaya yaklaşım, inmeden korunma gibi pek çok konuda bildiri, panel ve konferans yapılıyor.
     Bilimsel kongreler içinde en fazla ilgi çeken ve takip edilen kongreye bu yıl 3 bin 300ü aşkın hekim katılıyor. Konularında söz sahibi 120yi aşkın konuşmacı ve oturum başkanı kongrede görev alıyor.
     Son gelişmelere ilişkin konferanslar, iç hastalıklarında kanıt-hastalık ilişkisi oturumları, klinik ve laboratuvarlardaki güncel konuları içeren sempozyumların programın ana başlıklarını oluşturduğu kongrede 3 kurs, 17 uydu sempozyum, dört paralel salonda 23 konferans ve 16 panel gerçekleştiriliyor.
     Kongrede 236 poster, 16 sözel bildiri sunumu yapılıyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi Belekte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER