14. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği

14. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği


RİZE (A.A) - Rizede, 14. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliğinin 9-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
     Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) Başkanı Mehmet Emin Ayhan, yaptığı açıklamada, şenlik sayesinde Kaçkar Dağlarının doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini söyledi.
     Şenlik öncesi tırmanış rotasında keşif gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayhan, Dağcılık rehberi 4 arkadaşımız ile bölgede keşif yürüyüşü gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl tırmanış gerçekleştirdiğimiz rotanın uygun ve herhangi bir tehlikesinin olmadığını gözlemledik. Bu yıl da Yedi Göller, Çifte Göller, Kapılı Göller yürüyüşü, 3 bin metrelik Mezovit tırmanışı, yayla gezilerinin ardından 5 günlük bir kamp sonrası dönüş yapacağız dedi.
     Dağcılık şenliğine yaklaşık 150 sporcunun katılacağını kaydeden Ayhan, şunları söyledi:
     Türkiyenin çeşitli illerinden gelecek dağcılar dışında, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Avustralya, Gürcistan ve Romanyadan sporcular katılım için müracaat etti. Çeşitli uluslararası fotoğraf dernekleri ve belgesel çekim ekipleri bizimle beraber geziye katılmak için talepte bulundu. Bu taleplerin tanıtım açısından büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Milyonlarca dolar harcayarak yapamadığımız tanıtımı belki de bir fotoğraf, yayımlanacak beş on dakikalık tanıtım belgeselleri ile yapabiliriz. Rize doğa sporları açısından önemli bir yer edinmiştir. Biz de üzerimize düşen tanıtıma katkı sağlamak için mücadele ediyoruz.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 14. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER