16 Ekim Dünya Gıda Günü

16 Ekim Dünya Gıda Günü -İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Piral: Yapılan hesaplara göre dünyada yaklaşık 450 milyon insan yetersiz beslenmektedir


İSTANBUL (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Yapılan hesaplara göre dünyada yaklaşık 450 milyon insan yetersiz beslenmektedir dedi.
     Piral, 16 Ekim Dünya Gıda günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yaklaşık 450 milyon insanın yetersiz beslendiğini, yine yaklaşık 1 milyar insanın da açlık sınırında olduğunu ifade etti.
     Gıda konusundaki israfa dikkati çeken Piral, Yapılan hesaplara göre dünyada yaklaşık 450 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Sadece bu sayı bile, dünyamızın en büyük ve en önemli sorununun açlık olduğunu gösteriyor dedi.
     Dünyanın pek çok yerinde insanların açlıktan öldüğünü vurgulayan Piral, büyük kentlerimizde besin maddelerinin yaklaşık onda birinin çöplüklere atıldığını belirtti. Piral, Bu savurganlığın önlenmesi için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmalıyız. Özellikle Dünya Gıda Günü gibi özel günlerde yapılacak etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmeliyiz. Yakınlarımızı ve çevremizi bu konuda sürekli uyarmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber 16 Ekim Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER