16 Ekim Dünya Gıda Günü

16 Ekim Dünya Gıda Günü -TEMA Vakfı Muğla Temsilcisi Tirli -Toprağını ve suyunu yok eden bir toplum gıdasını üretemez


MUĞLA (A.A) - TEMA Vakfı Muğla Temsilcisi Oktay Tirli, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, toprağını ve suyunu yok eden bir toplumun gıdasını üretemeyeceğini belirtti.
     Tirli, yazılı açıklamasında, dünya genelinde 1 milyar insanın kronik açlık çektiğini, her gün on binden fazla insanın açlıktan öldüğünü vurguladı.
     Türkiye ve dünyanın açlığa mahkum olmaması, gelecek nesillerin de kaliteli ve güvenli, yeterli miktarda gıdaya ulaşabilmesini sağlamanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Tirli, açıklamasında şunları kaydetti:
     Toprağını ve suyunu yok eden bir toplum gıdasını üretemez. Toprağımızı ve suyumuzu ne pahasına olursa olsun koruyalım, geliştirelim. Ata yadigarı tohumlarımıza sahip çıkalım. Bu yılki Dünya Gıda Gününün de konusu olan köylülerimize, çiftçilerimize, üretici birliklerimize hak ettikleri değeri verelim. Daha fazlasına sahip olmak hırsımızı bir kenara koyup, sürdürülebilir yaşamı hedefleyelim. Toprak yoksa gıda yok. Su yoksa gıda yok. Gıda yoksa, yaşam yok. Yaşamı koruyalım.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 16 Ekim Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER