16 İslam ülkesinden gençler Mardinde

16 İslam ülkesinden gençler Mardinde


MARDİN (A.A) - Medeniyet Gençliği Hareketi ve Kayseri Uluslararası Öğrenciler Derneğinin organizasyonu ile Mardine gelen gençler, Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezini (USTAD) ziyaret etti.
     Aralarında kamu yönetimi, tarihçi, sosyolog, ilahiyatçı ile akademisyenlerin bulunduğu, Kazakistan, Azerbaycan, Filistin, Afganistan, Gine, Ürdün, Cibuti vatandaşı 16 İslam ülkesinden gelen gençler, Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTADı ziyaret ederek Mardin hakkında bilgi aldı.
     USTAD Sivil İnisiyatif Uzmanı Osman Yıldızın koordinesinde gerçekleşen ziyarette konuşan USTAD Başkanı Ahmet Akgül, diller ve dinler şehri Mardinin dilleri ve renkleri farklı, ancak gönülleri bir çarpan böyle bir ekibi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Medeniyet Gençliği Hareketi Koordinatörü Yahya Koyun da ziyaretlerin dünya barışı ve İslam aleminde huzur için gayret eden kuruluşlar arasında güzel bir köprü görevi gördüğünü belirterek, ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtti.
     Ziyarette İslam alemini bekleyen gelecek, İslam ülkelerinde Türkiye algısı, Mali ve Cibutideki Müslümanların durumu gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik/Necdet Doğruyol/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 16 İslam ülkesinden gençler Mardinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER