16 yaşından küçük fındık işçilerine yönelik

16 yaşından küçük fındık işçilerine yönelik yasak -Türkiye İş Kurumu Ordu İl Müdürü Döktür: 16 yaşından küçük fındık işçilerinin çalıştırılmamasına yönelik yasağa üreticilerimiz genel anlamda özveri ile uyuyor


ORDU (A.A) - Türkiye İş Kurumu Ordu İl Müdürü Mehmet Döktür, 16 yaşından küçük fındık işçilerinin çalıştırılmamasına yönelik yasağa üreticilerimiz genel anlamda özveri ile uyuyor dedi.
     Döktür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduda fındık hasat sezonu öncesi bir takım kararların alındığını ve bu kararların başında 16 yaşından küçük fındık işçilerine yönelik olduğunu hatırlattı.
     Fındık hasat döneminin başlamasının ardından denetlemelerin sıklıkla yapıldığını ifade eden Döktür, şunları kaydetti:
     16 yaşından küçük fındık işçilerinin çalıştırılmamasına yönelik yasağa üreticilerimiz genel anlamda özveri ile uyuyorlar. Şu ana kadar olumsuz bir tablo ile karşılaşmadık. Müdürlüğümüze bağlı 17 personel sıklıkla takiplerini yapmaktadırlar. Üreticilerimiz yaş yasağına şu ana kadar dikkat ediyor. Bu anlamda hasat sezonu öncesi köy muhtarları aracılığıyla bütün üreticilere ulaşmış ve köy camilerinden ise konu ile ilgili uyarılarda bulunulmuştu. Ayrıca afişlerle de vatandaşlarımız uyarılmıştı. Bunların tamamı yasağın uygulanmasında son derece etkili oldu. Bizler hasat sezonun sonuna kadar denetimlerimizi sürdüreceğiz.
     Döktür, çeşitli illerden gelen geçici fındık işçilerinin yasağa olumlu baktığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 16 yaşından küçük fındık işçilerine yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER